enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Selülit’ten Kurtulmak için Neler Yapılmalı ve Nasıl Beslenilmelidir

Selülit’ten Kurtulmak için Neler Yapılmalı ve Nasıl Beslenilmelidir

Selülit cildin hemen altında ve yağ dokusunun çevresinde ağrı veren modüllerle meydana gelir. Bizler selüliti, ciltte portakal kabuğu görünümünde fark ederiz. Hormon bozuklukları, kan dolaşımında ki sorunlar, yanlış beslenme, kahve, alkol, kola, hareketsiz bir yaşam tarzı gibi nedenlerden dolayı ortaya çıkar. Zayıf ya da kilolu hiç fark etmeyen kadınların çoğunda baş gösteren selülit problemi, ciltte portakal kabuğu gibi kıvrımlı ve pütür pütür görünümüyle, kişi de fiziksel ve psikolojik güvensizliğe, mutsuzluğa neden olur. Her kadın bu problemle baş etmek istemekte, çaba göstermekte. Bu problemle savaşmayı mevsimsel olarak görüp kabul edenler hayal kırıklığına uğrarken, her mevsim, her zaman bu konuda emek sarf edenler sadece selülitten kurtulmakla kalmayıp, vücutları nice sürprizler de yapmaktadır…

Peki bu problemin çözümü nedir? Hangi yollar izlenmeli? Ne yapılmalı? Nasıl beslenilmeli?

• İlk önce şunu belirtmek gerekir ki selülit, sadece şortun, mayonun giyileceği mevsimde akla gelmemeli. Sadece yaz mevsiminde önerilere dikkat etmek, sonbaharın gelmesiyle selüliti meydana getiren alışkanlıklara geri dönmek, yaz boyunca verdiğiniz emekler boşa gidecek ve geriye sadece hayal kırıklığı kalacaktır. Vereceğiniz emekler sadece selülitten kurtulmak için bir anahtar değil, sağlıklı yaşamın, güzel bir fiziğin, mutlu ve huzurlu günlerin de anahtarı olacaktır.
• Selülitten kurtulmak için mutlaka bolca su tüketmeliyiz. Vücudumuz için en önemli besin kaynaklarından biri olan suyu tüketmek için susamayı beklemeyin ve günde 2- 2,5 litre su tüketin. Tabi diğer sıvı içecekler hariç.
• Tuz alışkanlığınızdan kurtulun. Selülitin dostu olan tuz aynı zamanda böbrek problemlerine, hipertansiyona ve buna bağlı olarak kalp ve damar hastalıklarına yol açmaktadır.
• Alkol tüketimi selüliti tetikleyen nedenlerden biri. Alkolü tüketiminizi kontrol altına alın.
• Kahve sevenler, kahvenin fazla tüketimi vücudun suyu hızlı kaybetmesi anlamına geliyor. Kahve tüketimini azaltmanız ve kafeinsiz kahveyi tercih etmelisiniz.
• Yağlı yiyeceklerden uzak durun. Unutmayın deri altında ki yağ dokusu selülite neden olmaktadır.
• Fazla kilolarınızdan kurtulmanız gerekiyor. Kontrollü bir şekilde mutlaka spor yaparak kilo verin. Spor kilo vermenize yardımcı olurken, kilo sonrasında ki deforme olmuş cildin sıkılaşmasını yardımcı olacak, güzel ve sağlıklı bir vücuda sahip olmanızı sağlayacaktır.
indir
• Portakal, greyfurt baş tacı edeceğiniz besinler. İçerdikleri yüksek C vitaminleriyle sadece selülite değil, grip ve nezleye iyi gelirken, sinirlerinizi kuvvetlendirir, bağırsak hareketlerinizi düzenler, kaslarınızı düzenler, bedeninize kuvvet verir..
• Kayısı, bal kabağı, havuç, kavun gibi turuncu renkli yiyecekleri de portakal ve greyfurdun yanından ayırmayın.
• Selülitle en önemli savaşçılarımızdan biri maydanoz. Her sabah kahvaltıda bolca maydanoz tüketin.
• Soğan ve sarımsak, mutlaka yemeklerinizde ve salatalarınızda olması gerekenlerden. Unutmayalım, bilim adamları bol bol soğan ve sarımsak tüketenlerin daha az kalp ve kanser hastalıklarına yakalandıklarını belirtmişlerdir.
• Omega-3 bakımından zengin olan keten tohumu, kan dolaşımının daha rahat olabilmesi için damarları genişletiyor. Her gün 2-3 tatlı kaşığı öğütülmüş keten tohumu tüketin. Yoğurtla karıştırarak ayrı bir lezzet elde edebilirsiniz.
• Kanı incelterek kan dolaşımını rahatlatan zencefil çayını keyifle tüketin.
• İçerdiği yüksek potasyumla en sevilen besinlerden biri olan muzun faydaları saymakla bitmiyor. Her gün bir adet tüketiniz.
• Domates ve domates suyu vücudu toksinlerden arındırıyor. Günde 2-3 domates tüketiniz.
• Her gün en az 1 saat tempolu yürüyün, çeşitli spor aktivitelerine katılın, yüzün, bisiklet sürün, koşun, zıplayın ve kocaman gülümseyin…

Günlük örnek diyet:

Güne 1-2 tatlı kaşığı keten tohumu ( yoğurtla tüketebilirsiniz) , bir bardak su ile başlayın.
Kahvaltıda; 1 dilim az tuzlu ve az yağlı peynir, 1 adet haşlanmış yumurta, 1 dilim tam buğday ekmeği, bolca maydanoz, nane, roka, salatalık, domates ve biber ( yağsız ve tuzsuz olacak)
Ara öğün; bir orta boy elma ve bir bardak yağsız süt ya da iki kayısı 2-3 adet ceviz ya da bir adet portakal veya greyfurt
Öğle yemeği; herhangi bir sebze yemeği, bir kase yağsız yoğurt, iki dilim tam buğday ekmeği
Ara öğün; bir orta boy elma ve bir bardak yağsız süt ya da iki kayısı 2-3 adet ceviz ya da bir adet portakal veya greyfurt
Akşam yemeği; Izgarada pişirilmiş balık ya da kırmızı et. (porsiyonlarınızı küçük tutunuz), yağsız salata ve bir dilim tam buğday ekmeği..
Sağlıcakla kalın..

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Kadın sitemap, Dekorasyon sitemap, Yemek Tarifleri sitemap Yandex.Metrica