DOLAR
17,9459
EURO
18,2845
ALTIN
1.020,80
BIST
2.647,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
29°C
İstanbul
29°C
Parçalı Bulutlu
Perşembe Açık
30°C
Cuma Az Bulutlu
30°C
Cumartesi Az Bulutlu
30°C
Pazar Az Bulutlu
31°C

Sağlıklı Beslenmenin Önemli Faktörleri

Sağlıklı Beslenmenin Önemli Faktörleri

saglıklı beslenme 1Dünya nüfusunun büyük  bir bölümü, yetersiz yada dengesiz beslenmenin sonucunda oluşan hastalıklarla mücadele etmeye çalışıyorlar. Bir yandan ise aşırı ve dengesiz beslenmenin sonucunda oluşan obezite hastalığı (aşırı şişmanlık), insanlar için önemli bir sağlık problemi olmayı sürdürüyor.
Yeterli ve dengeli beslenme, özellikle de çocuklarımız için çok önemli bir rol oynamaktadır. Yetersiz ve dengesiz beslenen çocukların, bedensel ve zihinsel gelişimlerini tam olarak tamamlayamıyor. sağlık problemleri yavaş ve uzun süreler sürüyor. Çocukluk döneminde kazanılan yeterli ve dengeli beslenme alışkanlıkları yaşam boyu sürmektedir. Çocukları yetişkinlerden farklı kılan en önemli özellik, sürekli gelişme süreci içinde olmalarıdır. Bu gelişim döneminde beslenme, genetik yapı, cinsiyet, çevresel faktörler, sosyo-ekonomik durum, kültür ve gelenekler gibi çeşitli etmenlerin etkisi altındadır. Bunların arasında en önemlisi de kuşkusuz yeterli ve dengeli beslenmedir.
Gerek ailede, gerekse okulda beslenme eğitiminin yeterli düzeyde olmaması, hatalı beslenme alışkanlıklarının kazanılmasında önemli yer tutmaktadır. Öğün atlama, şeker, tuz ve yağ içeriği yüksek yiyecek-içecek tüketimi, bu alışkanlıkların başında yer alıyor. Sabah kahvaltısı mutlaka yapılmalı, öğün atlanmamalıdır. Süt içme alışkanlığı mutlaka ama mutlaka edinilmelidir. Kemik sağlığı için, kalsiyum yönünden zengin süt, peynir, yoğurt tüketimine özen gösterilmelidir. Bol miktarda sebze-meyve ile günde en az 8-10 bardak sıvı tüketilmelidir. Şeker, tuz ve yağ içeriği yüksek yiyecek-içecek tüketiminin, bir çok hastalığı beraberinde getirdiği unutulmamalıdır.
  İlginizi Çekecektir

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Kadın sitemap, Dekorasyon sitemap, Yemek Tarifleri sitemap Sağlık Sitesi Yandex.Metrica