DOLAR
17,9258
EURO
18,3751
ALTIN
1.021,07
BIST
2.645,28
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
30°C
İstanbul
30°C
Parçalı Bulutlu
Salı Açık
30°C
Çarşamba Az Bulutlu
30°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
30°C
Cuma Az Bulutlu
30°C

Karın Zarı Kanseri (Peritoneal Yüzey Kanseri)

Karın Zarı Kanseri (Peritoneal Yüzey Kanseri)

Karın Zarı Kanseri Nasıl Belirti Verir?

Karın zarı kanseri karın içi bir tümörün ileri aşamasıdır. Bazen sadece karın zarından kaynaklanan tümörler de bu karın zarı kanserine sebep olur ama genellikle karın içi bir organın yayılması sonrası karın zarında kanserlerin görülmesidir. Hastalar genellikle karında şişkinlik, bağırsak tıkanıklıkları ve ele gelen kitlelerle doktora başvururlar. Daha sonra yapılan incelemelerde karın zarı kanseri olduğu ortaya çıkar ve bu karın zarı kanserine sebep olan organların incelenmesi gerekir. Bu organların incelenmesi sonrasında bu kanserin hangi organdan kaynaklandığı veya peritondan mı kaynaklandığı tanısı konulur. Tanı konulduktan sonra tedavi yöntemleri gündeme getirilir.

Karın Zarı Kanseri Nasıl Tedavi Edilir?

Karın zarı kanserinin tedavisinin multidisipliner bir ortamda yapılması gerekir. Öncelikle kemorterapi bazen gündeme gelebilir. Ama bazen de cerrahi özelliği kazanabilir. Bu tümörün cinsine göre değişmekle birlikte karın zarına sebep olan organın hangi organ olduğu, direkt karın zarından mı veya yumurtalıklardan mı kaynaklandığına göre tedavi belirlenir. Karın zarındaki bütün tümörlerin çıkarılması, gözle görülür bir tümör kalmaması hedeflenir. Bunun dışında eğer bu yapılamıyorsa tümörlerin 1 milimetreden daha büyük bırakılmaması tercih edilmelidir. Bunun sonrasında da karın ısıtılarak yapılan bir kemoterapiyle yıkanır ve sonrasında hastalar yoğun bakımda izlenip servise alınmaktadırlar. Bu ameliyatlar çok büyük ve çok uzundur. Ameliyat sonrasında ve ameliyat sırasında birtakım komplikasyonlarla karşılaşabilir. Hastanın yaşama süresini ciddi oranda birtakım tümörlerde özellikle mezotelyoma veya apendikse yani apandiste bağlı tümörlerde hastanın yaşam süresini uzatmaktadırlar. Bazen kalın bağırsak tümörlerinde hastanın yaşam süresini iki katına çıkarmaktadır. Mezotelyoma dediğimiz mesleki bir hastalığa bağlı gelişen tümörlerde yaşam süresini bazen 5 yıla bazen 7 yıla kadar uzatmaktadır.

Karın Zarı Kanseri (1)

Karın Zarı Kanserinde Erken Teşhis Mümkün Müdür?

Karın zarı kanserinin erken teşhisi mümkün olabilmektedir. Karın içi kanser oluşmadan bu tedavi altına alınabilir. Karın zarı kanserinin gelişmemesi için bu kanserlerin evresi ilerlemeden tedavi edilmelidir. Çünkü lokal olarak bir kanser ilerlediği zaman bir süre sonra karın zarının hepsine yayılacaktır. Dolayısıyla bu kanserlerin tedavisinin yayılmadan yapılması karın zarı kanserinin oluşmasını engelleyecektir.

Karın Zarı Kanseri (Peritoneal Yüzey Kanseri) İlginizi Çekecektir

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Kadın sitemap, Dekorasyon sitemap, Yemek Tarifleri sitemap Sağlık Sitesi Yandex.Metrica