enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Kapsamlı Kromozomal Tarama

Kapsamlı Kromozomal Tarama

Tüp bebek tedavisinde gelişen teknoloji sayesinde hamile kalma olasılığı neredeyse sıfır olan kişilerde olumlu sonuçlar elde edilebilmekte. Tüp bebek tedavisi için en önemli gelişme erken yaşta vücudu tanımak ve bebek sahibi olmasanızda jinekolojik muayeneye gitmeniz çok iyi olacaktır. Kadın yaşının artmasıyla hamile kalma olasılığıda bir okadar düşer. 35 yaşından sonra kadınların hamile kalamama nedenleri yüksek oranda yumurta hücrelerinde oluşabilen genetik bozukluklardır. Erken yaşta açocuk sahibi olmanın bu yönden avantajları oldukça fazladır.
Kapsamlı Kromozomal Tarama
Canlı taze yumurta hücreleri ilk gebelik erken yaşta olduysa ilerleyen yaşlarda gebelik düşünen kadınların dondurma/çözme tekniğiyle yumurta hücrelerinin canlı ve taze olduğu dönemde bu yöntem ile yumurtalarını saklamaları çok daha iyi ve olumlu sonuçlar alınmasına yardımcı olacaktır. 40 yaş ve üzerie kadınların gebe kalma olasılığı yok denecek kadar azdır. 45 yaş ve üzeri kadınların gebe kalma şansları yok denecek kadar az hatta sıfıra yakındır. Yumurta hücrelerinde zamanla oluşan kromozomal bozukluklar gebe kalma şansını sıfıra indiriyor. Kısa bir süre öncesine kadar belli kromozomlar detaylı olarak incelenirken son teknolojide bütün kromozomlar detaylı olarak incelenmektedir.
Kromozomal yönden normal bulunan embriyonun transfer edilmesi ile 40 yaşındaki kadınında 30 yaşındaki bir kadın kadar gebe kalma şansı yükselir. Kromozomal taramanın detaylı yapılmasıyla sağlıklı embriyolar elde edilir. Kadınların yaşının ilerlemesiyle bir diğer çıkan problemde yumurta sayısıdır. Çoğunlukta gözlemlenen 38 yaşından sonra kadınlarda gözlemelenen yumurta sayısı 2-3’ü pek geçmiyor. Bu yumurtalarında sadece 1-2’si embriyo oluşturabiliyor. İlerleyen yaş ve yumurtaların azlığından elde edilen embriyolar gelişemediği için tedavi iptal edilebilmektedir. Yaş bu durumda oldukça büyük bir faktördür. Genetik faktörler ve yaşın ilerlemesi gebe kalınmasında büyük rol oynamaktadır. Özelliklede 35- 40 yaşından sonra yumurta hücrelerinde oluşan kromozomal bozukluklar gebe kalınmasının önüne geçiyor.
 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Kadın sitemap, Dekorasyon sitemap, Yemek Tarifleri sitemap Yandex.Metrica