enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Anestezi Sırasında Nasıl Bir Takip Yapılır?

Anestezi Sırasında Nasıl Bir Takip Yapılır?

Aslında bu dönem sizin hatırlamayacağınız çok karışık bir dönemdir. Kalp ameliyatı olacak hastamız ameliyathaneye alındığında göğüs cildine elektrotlar yerleştirilir. Böylece ekrandan kalp atışları ve ritmi kontrol edilir. El üstü ve el içinden sırayla damar yolu ve kan basıncı için iki damar içi katater girilir. Tırnak yatağına yerleştirilen hassas bir alet sayesinde kandaki oksijen miktarı takip edilebilir. İdrar sondası ve ısıölçer aletler siz uyuduktan sonra takılır. Genelde sağ yan boynunuzdan büyük çaplı toplardamarınıza boyun kataterine ultrason aletiyle görüntüleyerek yerleştirilir. Ayrıca kanınızdan aralıklı alınan örneklerle kandaki oksijen ve karbondioksit miktarı ile diğer organlarınızın ihtiyaç ve kullanım düzeylerini değerlendirebiliyoruz.

Alnınızın üstüne beyin kan akımınızı ve uyanıklığınızı ölçmek için elektrotlar yerleştiririz. Bilinç durumunuz bizim tarafımızdan diğer tüm yaşamsal fonksiyonlar ile birlikte sürekli takip edilir. Böylece ameliyat sırasında uyanma riskiniz olmaz.

Anestezi Sırasında Nasıl Bir Takip Yapılır

Genel anestezide başlangıç olarak damardan verilen bir ilaç yardımıyla 30 saniye içerisinde bilinç kaybolur. Yani uyursunuz. Daha sonra hastanın ağzından nefes borusuna bir tüp yerleştirilir ve solunum cihazına bağlanılır. Bu tüp uyandığınızda yeterli solunum fonksiyonunu sağlayabildiğiniz zaman çekilir. Uyuduktan sonra boğazınıza yerleştirilen bir alet yardımıyla kalbinizin ultrasonunu yapabiliyoruz. Böylece kalp kapakçıklarını, kalp boşluklarını ve çaplarını, kalp kası fonksiyonlarını ameliyat öncesi, sırası ve sonrası değerlendirebiliyoruz. Tüm bu sistemler sayesinde gelişebilecek en ufak değişikliklere anında müdahale ederek sizlere güvenli bir anestezi sağlanmış olur.

Anestezide Ne Zaman Uyanacağım Ya Da Uyanabilecek Miyim?

Hastalarımızın çoğu yoğun bakımda uyanır. Bununla birlikte az olmakla beraber bazı hastalarımız ameliyat odasında uyandırılabilir. Bunun için gerekli kriterlere sahip olması bizim tarafımızdan değerlendirilir. Bu değerlendirme ameliyat sürecini de kapsar. Bu hastalarımızda kan basıncı, vücut ısısı, solunum ve diğer fonksiyonların normale dönmeleri ameliyathanede sağlanır. Ağrı tedavisi ameliyat öncesinde başlayacak şekilde planlanır. Bu hastalarımızı da önce ara yoğun bakım olan uyanma ünitemize daha sonra yoğun bakımda 24 saatlik yakın takibe almaktayız. Hastalarımızın çoğu diğer ameliyatlardan farklı olarak yoğun bakımda uyanırken ağzının içerisinden çıkan tüpü fark edecektir. Bu normal bir süreçtir. Bundan endişe etmenize gerek yoktur. Bu tüp hava yolunuzdayken konuşamazsınız. Ama biz sizi takip ederiz. Ayrıca bu tüp canınızı yakmaz. Ameliyat sonrası dönemde kalbinizin ve akciğerinizin iyi çalıştığına emin olunduğunda, tamamen uyandığınızda bu tüp çekilecektir.

Anestezi Sırasında Nasıl Bir Takip Yapılır (1)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Kadın sitemap, Dekorasyon sitemap, Yemek Tarifleri sitemap Yandex.Metrica