enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Blastosist Dönemi Embriyo Transferi

Blastosist Dönemi Embriyo Transferi

Erken nakledilmesi embriyoların daha sağlıklı olmasına yardımcı olmaktadır. Transfer edilecek olan embriyo sayısının fazla olması durumunda erken gelişme dönemi embriyo transferi, özellikle seçilen embriyonun transferi rahme erkenden nakledilmelidir. Bu sayede dış ortamdan zarar görme riski azalacaktır. Bununla birlikte erken dönemde nakledilen embriyoların çoğul gebeliğe neden olması durumuda söz konusudur. Embriyo sayısının sınırlı sayıda olması ve belirli bir sayıda embriyosu olan çiflerin embriyo transferi yapılırken erken gelişim dönemi değilde embriyoların rahme tutunması aşaması olan blastosist döneminde transfer yapılıyor. Bu sayede en kaliteli embriyo seçilir ve bu şekilde çok daha sağlıklı ve olumlu sonuçlar elde edilen transfer gerçekleştirilmiş olunur.
Blastosist Dönemi Embriyo Transferi
Gebelik elde etme şansı bu yöntem ile oldukça yüksek olmakta. Bu yöntemle birlikte her hastanın blastosist transferini planlamak için yeterli oranda ve kalitede embriyo elde edilemeyebiliyor bu durumda tedavi iptal ediliyor. Bu durumların hepsi anne ve babanın yumurtalık ve spremleriylede alakalı olup en  iyi kalitede sperm ve yumurta döllendirildikten sonra tutunma şansı oldukça yüksektir. Gebelik oluşmasına engel olan durumlar iyi kalitede embriyo transfer edilmesine rağmen gebelik oluşmadığı durumlarda gebelik aşısı denenmeli veya embriyolarda gerçekleştirilen kromozomal taramanın yapılması. Kaliteli embriyo transferinden sonra gebelik şansı oldukça yüksektir.
Bu durumda gebelik gerçekleşmediyse ve embriyo transferi olumsuz sonuç verdikten sonra anne ve baba adayları kromozomal test yaptırmalı veya gebelik aşısı yöntemi denenmelidir. Kaliteli embriyolar ile alınan başarısız sonuçların sonrası yeni bir tedavi planlamasında kadının kendisinden alınan bağışıklı sistemi hücreleri özel bir metot ile hazırlayarak ana rahminin embriyoyu tutunmasını arttırabilmek için gebelik aşısı adı verilen yöntem uygulanmakta. Kadının kendi hücreleri alınarak yapılan bu yöntemde hiçbir katkı maddesi kullanılmadan uygulanan bu yöntemde bağışıklı sistemi hücresi alınan anne adayınında sağlığını tehlikeye atmayan bir uygulamadır. 2006 yılından bu yana uygulanan bu yöntem ile tüp bebek tedavisinde olumsuz sonuç alanların başvurduğu ve bazı kliniklerin uyguladığı yöntemdir. En az 3 kez tüp bebek yöntemini deneyen ve olumsuz sonuç alan aileler için önerilen bir yöntemdir.
 
 
 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Kadın sitemap, Dekorasyon sitemap, Yemek Tarifleri sitemap Yandex.Metrica