enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

4.Hafta Hamilelik

4.Hafta Hamilelik

Gebelikte 4.hafta artık embriyonun gelişimine tam anlamıyla başladığı ve ortalama 10 kadar sürdüreceği bir evredir. Bu evre içinde bebeğin artık yavaş yavaş organları oluşmaya başlar ve bazı organları fonksiyonlarını gerçekleştirmeye başlar. Kısacası bu dönem gebeliğin en hassas olduğu dönemdir ve bu dönemde bütün olumsuzluklardan uzak durmak gerekir.
Embriyo gebeliğin 4 haftasında iki katmandan oluşur. Bu katmanlar bütün organların gelişeceği epilast ve hipolast katmanlarıdır. Ayrıca ilkel plesanta da iki katmandan oluşur ve hücreler, rahim duvarına tünelcikler oluşturarak gerekli olan vitamin ve oksijen alışverişini sağlar. Plesanta bu haftanın sonlarına doğru fonksiyonunu yerine getirebilecek düzeye ulaşır. Akabinde amniyotik kese de embriyoyu sarar ve onu korumaya başlar.
gebelik 4 hafta
Gebeliğiniz daha yeni farkına varmaya başladığınız evre olan 4.hafta, evde yapacak olduğunuz gebelik testinin pozitif sonuç vereceği haftadır. Gebelik testi sonucunda pozitifi gördükten sonra ilk gebelik kontrolüne hazır olabilirsiniz.
Genelde doktorlar gebelik 6.haftasına gelene kadar muayeneye çağırmaz. Fakat size özel bir sağlık sorununuz varsa, düzenli kullandığınız ilaçlarınız varsa veya önceki gebeliğiniz sorunlu geçmiş ise vakit kaybetmeden doktor kontrollerine başlamalısınız. Gebe olduğunuz kesinleştikten sonra asla doktorunuzun izni dışında reçetesiz hiç bir ilacı kullanmamanız gerekir.
Programlı bir şekilde hamile kaldıysanız zaten şu ana kadar zaten folik asit almışssınız demektir. Ama gebeliği planlamamış ve yeni öğrenmiş iseniz günlük 400 ila 600 mikrogram folik asit içeren vitaminler almaya başlayabilirsiniz.
İlerdeki 6 hafta hem sizin hemde bebeğinizin en hayati haftalarıdır. Göbek bağının ve plesantanın gerekli olan besinleri ve oksijeni almaya başlaması ile plasenta tam anlamıyla çalışmaktadır. Bunun yanında hem kendiniz hemde bebeğiniz için besleneceğiniz için demir, folik asit, kalsiyum ve protein açısından zengin besinler tüketmelisiniz.
Gebelik döneminde asla çiğ et tüketmemelisiniz ve çiğ ete dokunduktan sonra ellerinizi bol su ile yıkamalısınız.
Gerek gebeliğe hazırlık döneminde gerek gebelik döneminde hijyen koşullarına daha çok dikkat göstermelisiniz. Zira bedeninize girecek olan her mikrop bebeğin gelişimini engelleyebilir.
Bu aşamada eğer evinizde kedi besliyorsanız bilmeniz gereken bazı şeyler var. Kedi dışkısıyla temas etmek, kedinin dokunduğu bir besine dokunmak, yemek bazı kedilerde bulunan bir tür enfeksiyonun anneye doğal olarak da bebeğe ulaşmasına sebep olur. Özellikle gebeliğin erken evrelerinde bebeğe bulaşması ile bebek üzerinde beyin hasarı, görme ve işitme sorunları, zeka geriliği, epilepsi gibi ciddi sağlık problemlerine sebep olabilir. Bu sebeple kedilerle temastan uzak durmak gerekir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Kadın sitemap, Dekorasyon sitemap, Yemek Tarifleri sitemap Yandex.Metrica