enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

31. Hafta Hamilelik

31. Hafta Hamilelik

Gebeliğin 31.haftasında siz de fark edeceksiniz ki gördüğünüz rüyaların sayısında artış var. Beş dakika uzandığınızda uykuya dalsanız bile kısacıkta olsa bir rüya görebilirsiniz. Gördüğünüz rüyalar bazen çok da garip olabilir. Bunun nedeni hamileliğin vücut kimyanız üzerinde meydana getirdiği değişikliklerdir. Eğer sizi etkileyen rüyalar görürseniz bunu etrafınızdaki yakınlarınızla mutlaka paylaşın. Bu sizi büyük oranda rahatlatacaktır. Belki hayatınızda gördüğünüz en çok rüya gebelik dönemindekiler olacak. Rüyalarınızı hemen unutabilirsiniz, bu nedenle dilerseniz baş ucunuza bir defter ve kalem koyup uyandığınızda rüyanızı yazabilirsiniz. Bundan önceki haftalarda hızla büyüyen bebeğiniz 31.haftadan itibaren hız kesecek. Fakat beyin dokusu gelişimi ile akciğerde surfaktan maddesi yapımı devam ediyor. Hatta bu iki gelişimin işlevinde bu haftadan itibaren hızlı bir gelişme meydana gelecektir.
31 hafta hamilelik
Bebeğiniz özellikle 30. Ve 32.haftalarda diğer haftalara göre çok daha hareketlidir. Bu hareketliliğin ana nedeni amniyos sıvının ve bebeğin yerinin diğer haftalara nispeten daha fazla olmasıdır. Fakat 32.haftadan itibaren bebeğin hareket alanı da daralacağı için bebeğin hareketlerinde nispeten yavaşlanmalara dolayısıyla da değişmeler meydana gelecektir. Bebeğin hareketleri ile sağlığı arasında bir ilişki olduğunu sakın unutmayın ve bu nedenle doktorunuzun size her muayeneye gittiğinizde bebeğinizin hareketlerini sorduğunu hatırlayın. Eğer bebeğinizin hareketlerinde azalma varsa o halde sessiz ve tenha bir odada dinlenmeye çekilin. Açsanız mutlaka bir şeyler yiyin. Eğer hala bebeğinizin hareketlerinde bir değişiklik ya da normale dönme belirtileri yoksa o halde doktorunuza görünün.
Depresyon çağımızın hastalığı olarak hepimizde görülebilir. Tabii hamilelikte de. Hamilelik sırasında vücutta meydana gelen fiziksel değişikliklerin yanı sıra kimyasal değişiklikleri de bu haftaya kadar sık sık ele aldık. Hamilelik döneminde annenin beyin kimyasından meydana gelen değişiklikler nedeni ile özellikle hassas olan anne adaylarında depresyon eğilimi meydana gelebilir. Hamilelik sırasında ortaya çıkan depresyon eğilimi, doğumdan sonra daha yoğun bir şekilde yaşanabilir. Depresyon anne adayında ağır şekilde görüldüğünde anne adayının tüm yaşam sevincini yok eder ve bu nedenle bebeğe de gereken ilgiyi göstermesine engel olabilir. Gebelik döneminde de kolayca tedavi edilebilecek olan depresyonun belirtileri arasında; günlük işlerin, daha önce zevk veren aktivitelerin ve cinselliğin artık zevk vermemesi ve bunlara karşı ilginin azalması, bir türlü iyileşmeyen kas ve eklem ağrıları (tedavi görülse bile), sürekli bitkin, yorgun ve mutsuz olma hissi, uyku düzeninin bozulması ve buna bağlı olarak sabahlara kadar uyumama ve akşam geç saatlere kadar uzun süre uyuma, iştah bozulması (iştahta artma ya da azalma), artan agresyon, kolay ağlama, suçluluk ya da değersizlik hissi ve intihar düşüncesi gibi nedenler gelir. Eğer bu belirtiler hamileliğinizde ya da doğumdan sonra sizde de mevcutsa mutlaka doktora görünmeli ve hemen tedaviye başlamalısınız.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Kadın sitemap, Dekorasyon sitemap, Yemek Tarifleri sitemap Yandex.Metrica