enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

29. Hafta Hamilelik

29. Hafta Hamilelik

Gebeliğiniz oldukça ilerledi, ilerleyen gebeliğiniz nedeni ile daha önceki haftalarda yaşamadığınız sorunlar yaşayabilirsiniz. Artık gebeliği 29.haftasında alyansınızın şişen el parmaklarınızı bir hayli, zorladığını göreceksiniz. Hatta ellerde oluşan ödem nendi ile ellerinizi açıp kapamak da bir hayli zorlaşacak. Bu haftadan itibaren ellerde ve yüzde görülen şişmeler normaldir. Ama şişme aşırıysa o halde mutlaka doktorunuza görünmelisiniz. Ve bizim size önerimiz yüzüklerinizi bu haftadan önce parmaklarınızdan çıkarmanız yoksa bu durum size büyük bir sıkıntı yaratabilir. Eğer vücudunuzdaki kalsiyum ve magnezyum yetersiz ya da dengesiz düzeyde ise o halde sık olarak bacaklarda kasılmalar ve kramplar yaşayabilirsiniz. Yani bu haftadan itibaren bacak kasılmalarınız ve kramplarınız artıyorsa mutlaka doktora bunu belirtmelisiniz. Doktorunuz size mutlaka magnezyum ve kalsiyum takviyesinde bulunacaktır.
29 hafta gebelik
Gebeliğinizin 29.haftasından itibaren sizi yormayacak egzersizlere başlamanız gerekiyor. Eğer hamileliğiniz öncesinde egzersiz yapmıyorduysanız o halde egzersizlere ufaktan ufaktan başlamanız gerekecek. Egzersizler hamileliğin daha rahat geçmesini sağlayacağı gibi doğuma da yardımcı olacaktır. Yüzme, yürüme ya da jogging gebelik için en ideal sporlardandır. Hiçbir şey yapamıyorsanız bile günde 20 dakika yürüseniz kardır. Ayrıca yüzebilirseniz bütün kaslarınızdan tutunda en küçük kılcal damarlarınıza kadar hareket edeceğiniz için yüzmenin size ne kadar faydalı olacağını görebilirsiniz. Yüzmeye engel bir durumunuz yoksa yüzmeniz sağlığınız için çok etkili olacak. Dikkat etmeniz gereken tek şey havuzun hijyenik olup olmadığı. Eğer havuzda yüzecekseniz yetkililerden temizliği ve hijyeni açısından bilgi almalısınız. Yok eğer denizde yüzecekseniz o halde temizliğinden emin olduğunuz bir yerde denize girmeye özen göstermelisiniz.
Bu haftadan itibaren bebek ses, tat ve koku algıları gibi pek çok algısı açıktır ve bebeğin ışık algısı da bir hayli gelişmiştir. Bu haftalarda erken doğumlar görülebilir ama gelişen tıp sayesinde artık prematüre bebekleri yaşatmak hiç de zor değil. Bu haftadan itibaren bebekte meydana gelen değişikliklerden biri de bebeğin bağışıklık sistemindeki gelişmedir. Bebek bu haftaya kadar sadece anneden gelenlerle beden savunmasını geliştirirken bu haftadan sonra artık kendi bağışıklık sistemini de işin içine katmaya başlıyor. Bebeğiniz doğduğunda bağışıklık sistemini daha gelişmiş ve sağlam bir hale getirmek için artık iş anne sütüne düşüyor. Hepimiz de biliyoruz ki anne sütü mucizevi bir etkidir ve dünyada içinde tek canlı hücre bulunan besin anne sütüdür. Bu nedenle bebeğinizi emzirebildiğiniz kadar emzirmelisiniz ki bağışıklık sistemi güçlensin. Yeri gelmişken anne sütüne de biraz değinelim, süt memede bulunan prolaktin adlı hormon tarafından üretilir. Prolaktin gebelik öncesinde vücutta düşük miktarlarda olduğu için süt üretimi meydana gelmez. Gebelik sırasında süt üretmeye yardımcı olacak olan prolaktin sizin beslenme şeklinizde de oldukça etkilenir. Yani ne kadar doğru ve düzenli beslenirseniz sütünüz de o oranda fazla olur. Bu nedenle doktorunuza sütünüzü arttıracak gıdaların hangileri olduğunu sormayı sakın ihmal etmeyin.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Kadın sitemap, Dekorasyon sitemap, Yemek Tarifleri sitemap Yandex.Metrica