enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

27. Hafta Hamilelik

27. Hafta Hamilelik

Gebeliğinizin 27.haftasında nefes alma konusunda güçlük çekebilirsiniz çünkü rahminiz göğüs kafesinize yakınlaştıkça diyafagrama da (karın ile göğüs boşluğu kafesini ayıran kas yapısı) yukarıya doğru yer değiştireceği için bu da nefsinizi biraz zorlayacaktır. Çünkü akciğerleriniz yeterince şişmeyecektir. Bu durumda uyurken başınızın altına bir yastık koymanız sizi rahatlatabilir. Bebeğinize yeteri kadar oksijen gidiyor olmasından hiç şüpheniz olmasın çünkü gebelik hormonlarınız sizin dakikalık nefes alma sayınızı arttıracaktır. Rahminiz büyüdükçe göbek deliğiniz artık kıyafetlerinizin üzerinden belirgin şekilde görülebilecektir. Bu durum geçicidir, hamilelikten kısa bir süre sonra göbeğiniz eski haline geri dönecektir. Göbek deliğinin bu dönemde belirgin bir hale gelmesinin nedeni göbek çevrenizdeki kas kılıfının zayıflamasından kaynaklanır. Ama hiç endişelenmeyin bu bebeğinize zarar vermez çünkü bebeğinizin göbek bağı ile sizin göbeğinizin hiçbir bağlantısı yoktur.
25 Weeks Pregnant 2 - Cherry Menlove
Göbek deliğiniz belirginleşirken göbeğinizin altında da kahverengi bir çizgi belirecektir. Bu çizginin oluşumunu engellemek mümkün olmamakla birlikte doğumdan aylar sonra kendiliğinden yok olacaktır. Kendinizde meydana gelen bu tarz değişiklikler için başkası ile kıyaslama yoluna gitmeyin. Çünkü her gebeliğin kendine has özellikleri vardır. Sizinle aynı ayında olan bir anne adayının karnı sizinkine göre daha büyük ya da daha küçük, daha yuvarlak ya da daha sivri olabilir. Sakın sizinki de öyle değil diye endişeye kapılmayın. Nasıl olsa siz doktor kontrolündesiniz ve tüm tahlil, tetkik ve testlerinizi yaptırıyorsunuz. Unutmayın ki sizin hamileliğiniz size özeldir. Size düşen iş ise gebeliğiniz sırasında hiç olmayan şeyleri doktorunuzla paylaşmanız, size sosyal hayatınızda sorun çıkaracak ağrılarınızı doktorunuza bildirmeniz ve kafanıza takılan her soruyu doktorunuza sorarak bol bol bilgi almanız. Çünkü gebeliğiniz hızla ilerliyor, doktorunuza bol soru sormaktan çekinmeyin. Bu dönemde bebeğiniz var olan göz kapaklarını artık kullanmaya başlayacak. Artık göz kapaklarını açık kapatır olacak.
Ayrıca bebeğinizin bu dönemde beyin dokusu ve akciğerleri de hızla gelişmeye devam eder. Bu haftada bebeğin toplam ağırlığı 650 gramdır. Fakat daha kilolu ya da daha az kiloda da olabilir. Bebeğin sağlıklı ve ideal ağırlıkta olması için sağlıklı beslenmeniz, düzenli uyumanız ve bol bol dinlenmeniz gerekecek. Doktorunuz zaten en başından beri bebeğinizin kilo ölçümünü yaptığı için bebeğin kilosunun yetersizliğinde ya da fazlalığında sizi doğru şekilde yönlendirecektir. Bebeğinize seri ölçümlerde kilolu, zayıf ya da ideal kiloda olduğu tanısı konur ve bebeğiniz eğer doktorunuzun istediği kiloda değilse doktorunuz mutlaka size beslenme önerilerinde bulunacaktır. Sizinde büyük bir özen ve duyarlılıkla doktorunuzun önerisine uymanız gerekecek. Ultrason ile görüntüleme sayesinde bebeğin karın çevresini ölçülür. Hemen kalbin altında yapılan karaciğerin de büyük bir kısmını içine alan bu kesit sayesinde bebeğin net kilosu doktor tarafından kestirilebilir ve sonrasında da doktor tarafından değerlendirilir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Kadın sitemap, Dekorasyon sitemap, Yemek Tarifleri sitemap Yandex.Metrica