enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Protezle Meme Onarımı

Protezle Meme Onarımı

Protezle Eş Zamanlı Meme Onarımı Nasıl Yapılır?

Protezle eş zamanlı meme onarımı meme kanseri konulan memenin genel cerrahi tarafından alındığı ameliyatta plastik cerrahlarında bu ameliyata girip aynı seansta o memeyi onarması olarak adlandırmaktayız. Buna eş zamanlı onarım demekteyiz. Burada da iki tip protez kullanabilmekteyiz. Birincisi; kalıcı protezlerdir. Eğer hasta radyoterapi görmeyecekse kalıcı protezleri tercih etmekteyiz. Ama eğer hasta radyoterapi görecek ise o zamanda geçici protezler dediğimiz yani hacmini değiştirebileceğimiz, şişirebileceğimiz ya da söndürebileceğimiz protezleri tercih etmekteyiz.

Protezle Aşamalı Çift Seans Meme Onarımı Nasıl Yapılır?

Protezle aşamalı ya da çift seanslı meme onarımı daha önce memesi alınmış hastalarda yani bu daha önceden kastımız 6 ay, 1 yıl, 10 yıl olabilir. Memesi alınmış, herhangi bir meme onarımı uygulanmamış hastalarda öncelikle o bölgedeki derinin ve kasın genişletilmesi volume kazanmamız gerekir. Bunun içinde doku genişletici dediğimiz ekspander ya da diğer adıyla hastaların daha çok dillendirdiği balon dediğimiz protez implant kasın altına yerleştirerek doku genişleticiyi belli aralıklarla şişirerek oradaki deri ve kasın genleşmesi sağlanır. Bu 1.seanstır. Yaklaşık olarak 2-3 aylık bir süredir. 2-3 ay sonra yeterli bir volume ya da alan sağladığımızda 2.seansa geçiyoruz. 2.seansta ise o doku genişleticiyi ya da balonu çıkarıp yerine kalıcı bir protez koyabiliyoruz. Meme onarımını tamamlamış oluyoruz. Bazen de kalıcı protez yerine hastanın kendi dokularını kullanarak da 2.seansta meme onarımını sağlamış oluyoruz. Bu yönteme aşamalı ya da iki seanslı meme onarımı diyoruz.

Protezle Meme Onarımı

Protezle Meme Onarımında Hangi Tip Protezler Kullanılır?

Protezle meme onarımında 2 tip protez kullanabiliriz. Biri; kalıcı protezler dediğimiz, dış çıdarı silikon zarla çevrilidir. İçinde silikonla doldurulmuş jel vardır. ikinci tip protez ise; geçici protezler dediğimiz şişirilebilir ya da gerektiğinde söndürülebilir protezlerdir. Meme onarımında bu iki tip protezi kullanabilmekteyiz. Bunların da şekilleri farklı olabilir. İki tip şekil vardır. Birincisi; yuvarlak şekil dediğimiz protezler. İkincisi; anatomik ya da bilinilirliği daha çok olan damla şeklindeki protezlerdir. Anatomik, damla şeklindeki protezleri biz meme onarımında daha çok tercih etmekteyiz. Yuvarlak protezleri ise genellikle özel durumlarda veya vücut şekline göre tercih edebilmekteyiz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Kadın sitemap, Dekorasyon sitemap, Yemek Tarifleri sitemap Yandex.Metrica