enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Bağırsak Fıtığı Nedir?

Bağırsak Fıtığı Nedir?

Bağırsak fıtığı doktorların deyimiyle, tıpta rektosel diye adlandırılan, makat bölgesindeki bağırsağın kadınlarda ön tarafta vajinaya doğru fıtıklaşması, bazen de o bağırsağın arka taraftaki organlara doğru fıtıklaşması olarak tanımlanır. Kişinin tuvalete çıkmasında zorluğa sebep olur. Kişinin tuvaleti geldiğinde, tuvaletini yaparken dışkısının farklı bir yere baskı yaptığı hissi ile doktorların karşısına çıkan organik bir bozukluktur.

Bağırsak Fıtığı Tanısı Nasıl Konur?

Bağırsak fıtığının tanısı ilk başta kişinin doktora kabızlık yakınmasıyla gitmesiyle başlar. Hastalar tuvaletlerinin bir yere takıldığını hissettiklerini söylerler. El ya da parmak yardımıyla tuvaletlerini ancak yapabildiklerini, bu parmak yardımıyla vajinalarına ya da rektumlarına, parmak yardımıyla dışkıyı çıkartabildiklerini söylerler. Tanıyı koyarken de o bölgeyi doktorlara muhakkak göstermek gerekiyor. Birinci tanıda doktorlar, çok basit bir muayene ile makat muayenesi ile bu bağırsak fıtığının olup olmadığını ilk planda anlayabiliyorlar. Bu bağırsak fıtığının eğer elle muayenesi ile şüphelenildiyse ya da atlandığı düşünüldüyse o bölgeyi görüntüleme yöntemleriyle de bağırsak fıtığının tanısı konulabiliyor. Dekografi denilen işlem yapılıyor. Konvansiyonel işlem yapılabiliyor. X ışınları altında ya da belli merkezlerde MR dekografi yapılabiliyor. Makat bölgesine kişinin opak bir madde yerleştiriliyor ve hastadan daha sonra tuvalet eylemini yapması, makat kaslarını belli şekillerde komutlarla sıkması, bırakması, rahatlaması, öksürmesi gibi eylemlerde hastaya söylenerek hastanın yalancı tuvalet yapması sağlanarak bağırsak fıtığının yeri, tespiti, büyüklüğü bu yöntemlerle bulunup daha sonra tanısı konulabiliyor.

Bağırsak Fıtığı Nedir

Bağırsak Fıtığı Nasıl Tedavi Edilir?

Bağırsak fıtığının tanısını koyduktan sonra doktorlar hastanın şikayeti ile tekrar bir değerlendirme yaparlar. Kişinin kararına göre tedaviden ziyade bir cerrahi ekip ile görüşüp, cerrahi gerekir mi, gerekmez mi onlara karar verilir. Hastanın bir kabızlık hikayesi varsa öncelikle kabızlığına yönelik tedaviler yapılır. Sadece bazı kabızlık ilaçlarıyla hasta rahatlıyorsa eğer cerrahi gerekmediği hastaya anlatılır. Her türlü kabızlığa yönelik ya da tuvalet eylemini rahat yapabilmesine rağmen kişinin belli büyüklükte rektöseli varsa, belli büyüklükte baskı hissiyatı varsa o zaman cerrahi müdahalelerle çeşitli yaklaşımlarla bağırsak fıtığının tedavisi yapılabilmektedir.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Kadın sitemap, Dekorasyon sitemap, Yemek Tarifleri sitemap Yandex.Metrica