enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

23.Hafta Hamilelik

23.Hafta Hamilelik

Bu haftada dahil artık bu saatten sonra bebeğinizin hareket edeceği alan artık çok geniş olacağı için siz de karnınızda bebeğinizin tüm hareketlerini kolaylıkla hissedebileceksiniz. Artık rahat rahat tekme atabilecek, elini kolunu rahatça hareket ettirebilecek ve istediği pozisyona kolaylıkla geçebilecek. Bebeklerin hareketleri birbirleri ile aynı değildir, her bebeğin kendine özgü hareketleri vardır. Kimi anne karnında çok hareketli iken kimi daha ağır ve vakurdur. Hamilelik döneminde bir türlü nedeni bulunmayan karın ağrıları vardır ve bu dönemde karın ağrıları biraz daha artabilir. Beraberinde başka her hangi bir şikayete neden olmayacak olan karın ağrıları daha çok bir bıçak saplanması şeklinde kendini gösterir.
Gebelik dönemindeki bu karın ağrıları doktorlar tarafından kesin olmamaklar birlikte anne rahmin yerinde tutan bağların gerilmesinden kaynaklandığını düşünmektedir. Gebelikten ötürü rahim büyük bir hızla büyürken bağlar da buna oranla daha yavaş büyüdükleri için rahim tarafından gergin bir duruma getirilmektedirler. Gebelikte anormal olan ve daha önce hissetmediğiniz ağrılar mutlaka doktora söylenmelidir. Bu haftada doktorunuz sizden renkli doppler ultrason isteyecektir. Hamileliğin ilerleyen haftalarayla birlikte artan tetkikler, testler ve tahliller size biraz fazla gibi gelebilir ama bunların hiç biri gereksiz şeyler değildir. Hem sizin hem de bebeğinizin sağlığı için gerekli olan tetkiklerdir. Renkli doppler sağlı sollu rahimden giden atar damların ve bebeğin göbek kordonu damarlarının akımını incelemek ve her hangi bir terslik olmadığından emin olmak için istenir.
23 hafta
Esasen rutin olarak her anneye uygulanan renkli doopler ultrason bazen riskli gebeliklerde de istenir. Yine bu haftada birinci düzeyde detaylı ultrason istenir. Detaylı ultrasonun 19. Ve 23. Haftalarda istenmesinin nedeni bebeğin hareketlerinin bu dönemde net bir şekilde gözlenir olmasıdır. Bu haftalarda bebeğin ve bebeğe ait tüm yapıların görünümü son derece nettir. Hamileliğin 23.haftasında ve sonrasında devam edecek olan tüm ultrason görüntülemenin tek amacı vardır. Kulağımızın duymadığı ses dalgalarını kullanarak bebeğin be annenin durumunu tespit etmek ve gebelik sürecini olabildiğince sağlıklı ve normal geçmesini sağlamaktır. Hatta bazı doktorlar anne adayı hastalarının bir defaya mahsus olarak başka bir kadın doğum uzmanına gönderirler ki kendi gözlerinden kaçan her hangi bir şey varsa tespit edilsin ki gerek annenin gerek bebeğin hayatı garanti altına alınsın. Gebeliğin 23.haftasında bebeğin uzuvları artık normal ve orantılı olarak gelişmeye devam etse de bebeğin kafası vücuduna göre hala biraz daha büyük. Artık bu haftadan itibaren bebeğin orta kulak gelişimi de tamamlanmaya başlıyor ve bebek seslerin işitme merkezine iletilmesiyle birlikte tüm sesleri çok daha net ve düzgün bir şekilde algılıyor. Bu sebeple de sizin de fark edeceğiniz üzere bebek artık seslere karşı çok daha fazla tepki verir hale geliyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Kadın sitemap, Dekorasyon sitemap, Yemek Tarifleri sitemap Yandex.Metrica