enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Sınav Kaygısı Yaşayanlar DİKKAT!

Sınav Kaygısı Yaşayanlar DİKKAT!

Sınav Heyecanımı Nasıl Yenebilirim?

Sınav sırasında uygulanabilecek temel metot nefes egzersizidir. Sınav kaygısı, öncesi ve sonrası ile bir süreçtir. Aile sürekli baskı yapar, sürekli ‘Bu sınav aşılacak, okulun çok büyük beklentisi var’ gibi cümleler çok duyulur. Temel çözüm ailede, okulda başlar ve kişide biter. Sınav sırasında öğrenciler kaygıya kapılırsa, yapacakları temel yöntem nefes egzersizleridir. Daha sonrasında olumlu düşünerek kaygıyı hafifletebilirsiniz. Eğer öğrenci çok kaygı yaşadıysa veya stresli ise kısa kısa mola almalı ve olumlu düşünmelidir. Öğrenci ‘başarısız olabilirim ama dünyanın sonu değil, başarabilirim’ gibi düşüncelerle motive olmalıdır.

Sınavlarda Heyecanlananlar Sınavdan Önce Neler Yapmalıdır?

Sınav hayatın bir parçasıdır. Sınav hayatımızda her zaman olacaktır, bu yüzden biz de normalmiş gibi davranacağız. Böyle düşünerek sınavlarda kendinizi, rahatlatmanız için yeterli olacaktır. Sınavlardan önce kesinlikle uykunuzu almanız gerekir. Sabah uyandığınız zaman kahvaltınızı eksiksiz bir şekilde yapıp ailenizle sohbet edip normal bir şekilde panik olmadan evden çıkmanız en sağlıklısıdır.
Sınav Kaygısı

Sınavda Kaygı Yaşayanların Yapması Gerekenler:

1. Nefes Egzersizi: Hem vücudun rahatlamasına hem de düşünsel olarak rahatlamanıza yardımcı olacaktır.
Nefes Egzersizi
2. Bedensel Hareketler (Spor): Kişi spordan hiçbir şekilde kopmamalıdır. Hayatın hiçbir döneminde uzak kalmamalıdır.
3. Olumlu Düşünme : Pozitif düşünerek kendinizi rahatlatın.
Olumlu Düşünme
4. Sosyal Olunmalı : Sinema, eğlence, spor gibi aktivitelerde rol almak.

Sınava hazırlanan öğrencinin yaptığı hatalardan biri:

Ben sınavlara hazırlanıyorum. Sadece ders çalışmalıyım. Arkadaşlarımla gezmemeliyim, sinemaya gitmemeliyim, spora gitmemeliyim yani kısaca sosyal hayatım olmamalı gibi düşüncelere kapılmaktır. Bu öğrenci için son derece sağlıksız bir davranıştır.
Sınav Kaygısı2

Sınav Kaygısının Belirtileri Nelerdir?

Sınav kaygısının iki temel belirtisi vardır.

  1. Duygusal ve Davranışsal Belirtiler

Kişi, sınav karşısında korkar ve başarısız olacağını düşünür. Bu durumda arkadaşlarının veya çevrenin kendisini aşağılayacağını, küçük göreceğini, sevmeyeceğini düşünür. Bu aşağılanma duygusu, hayal kırıklığı karşısında panik olur.
Olumlu Olmak
2. Fiziksel Belirtiler
Kişi sınav esnasında veya öncesinde fiziksel rahatsızlık yaşar. Terleme, titreme, kalp çarpıntısı, nefes alma sorunu, mide bulantısı, iştahsızlık, aynı zamanda uyku problemi çekebilir. Kişi, yaşadığı olumsuz düşünceler karşısında fiziksel rahatsızlıklar yaşar. Hem uyku sistemi bozulur, hem yemek sistemi bozulur.
sınav kaygısı3

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Kadın sitemap, Dekorasyon sitemap, Yemek Tarifleri sitemap Yandex.Metrica