enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Bebeklerde Alerji

Bebeklerde Alerji

Besinler genelde bebeklik ve çocukluk döneminde alerjiye neden olabilir. Özellikle protein yapılı ilaçlar bebeklerde alerjiye sebep olabilir. Bu evrede sabırlı olmalı ve doktor tavsiyeleri ile alerjiyi yenme yöntemlerine yoğunlaşmalıdır. Bebekler için en ideal besin olan anne sütü tercih edilmelidir. Yumurta, inek sütü, balık gibi ek gıdaları 6 aydan önce verilmemesi gerekir. Bunun yanında anne yada babada alerji varsa, alerjinin genetik faktörlü olduğu unutulmamalı ve bebeğin alerjisi olabileceği düşünülerek bebek kontrol altında tutulmalıdır.

Bebeklerde Anne Sütüne Karşı Alerji Görülebilir Mi, Belirtileri Nelerdir?

Bebeklerde anne sütüne karşı alerji gelişmez. Direkt olarak anne sütüne karşı gelişmez. Anne sütü alan bir bebekte anne sütü ile geçen gıdalara karşı bir alerji görülebilir. Anne çok fazla süt ve süt ürünü, yumurta tüketiyorsa, yemişleri yiyorsa ya da herhangi bir annenin aldığı gıdaya karşı alerjik reaksiyonlar oluşabilir. Direkt sütün kendisiyle ilişki değil bunlar.
Belirtileri de sindirim, solunum ya da deriyi etkileyecek bulgular şeklindedir. En sık deride ortaya çıkar. Deride; kızarıklık, kaşıntı, kabarıklık, kuruluk. Solunum yollarında; burun akıntısı, kaşıntı, hapşırık, çok ağır formlarında nefes almakta zorlanma, hırıltı ve öksürük gibi belirtiler olabilir. Sindirim sisteminde de ishal, kusma, kabızlık, tekrarlayan karın ağrıları anne sütünden geçen proteinlere karşı oluşabilecek şikayetlerdir.

İnek Sütü Alerjisinin Tedavisi Var Mıdır, Tedavi Edilmezse Ne Olur?

İnek sütü alerjisinin tedavisi diğer besin alerjilerinde olduğu gibi alerjenden kaçınmaktır. Bunu yaparken önce inek sütünün kesin olarak alerjiye yol açtığını bilmek gerekiyor. Kesin tanıyı koymak gerekiyor. Kesin tanıyı koyduktan sonra süt ve süt ürünü içeren diğer gıdaları örneğin yoğurdu, peyniri, süt içeren bazen bir keki ya da sütlü, yoğurtlu bir çorbayı da diyetten çıkarmak gerekiyor. Eğer emziren emen bir bebekse annenin de yediği süt ürünleri reaksiyona yol açıyorsa annenin diyetinden de bu ürünleri çıkarmak gerekiyor. Eğer yanlışlıkla alım var ise ve reaksiyonlar oluşmuşsa bu durumda da antihistaminik dediğimiz ilaçlar ve bazen adrenalin dediğimiz daha ciddi ilaç yaklaşımları gerekebiliyor.

Bebeklerde AlerjiAnne Ve Babasında Alerji Olan Bebeklerde Alerji Riski Artar Mı?

Anne ve babasında alerji olan bebeklerde alerji riski artar. Çünkü alerji genetik ve çevresel faktörlerin birlikte neden olduğu bir hastalıktır. Eğer bir çocuğun annesinde ya da babasında alerjik bir hastalık varsa o bebekte alerjik hastalık gelişme riski %30 iken hem annesinde hem babasında alerjik bir hastalık varsa ya da kardeşinde. Çocukta alerjik hastalık gelişme riski %60-70’ler gibi yüksek oranlara çıkabilir.

Süt Alerjisi Olan Bebeklerde Kalsiyum Eksikliği Gelişme Geriliği Yapar Mı?

Süt alerjisi olan bebekte süt önemli bir kalsiyum kaynağı olduğu için bu kalsiyumdan zengin gıdayı diyetten tamamen çıkarıp kalsiyum güçlü gıdaları diyete eklemezsek kalsiyum eksikliği ve buna bağlı birtakım kemik gelişiminde eksiklikler olabilir. Bu nedenle dışarıdan hem mama içerisindeki kalsiyumu mama ile birlikte alması hem de ayrıca kalsiyum desteği vermek gereklidir bu bebeklere.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Kadın sitemap, Dekorasyon sitemap, Yemek Tarifleri sitemap Yandex.Metrica