enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

28. Hafta Hamilelik

28. Hafta Hamilelik

Gebeliğin 28.haftası üçüncü üç aylık dönemdir ve biraz sıkıntılı geçebilir. Yani ikinci üç aylık dönem bu döneme göre daha rahat olduğu için gebeliğin 28.haftası sizi biraz zorlayabilir. Mide ve bağırsak problemleri, basur, kaşıntı, bel ağrısı, ayaklarda şişme, hazımsızlık, mide problemleri, kramp ve kasılmalar, varisler, kaşıntılı cilt çatlakları gibi semptomlarla daha sık karşılaşacaksınız ama bunların hepsinin mutlaka bir tedavisi var. Bu nedenle bu şikayetlerinizi mutlaka doktorunuzla paylaşın. Gebeliğin 28.haftasında artık baba adaylarına da iş düşüyor. Baba adayının eşine bu dönemde hem psikolojik olarak hem de fiziksel olarak destek vermesi şart. Anne adayına yapılacak masajlar bu haftada ona adeta ilaç gibi gelecek ve anne adayını çok büyük oranda rahatlatacaktır.
28 hafta gebelik
Anne adayı kış aylarında gribal enfeksiyonlara çok daha kolay yakalanabileceği gibi soğuk algınlığı, nezle ya da enfeksiyonlara bağlı gripler anne için her dönem bir tehdit unsurudur. Bu nedenle anne adayının C vitamini bakımından zengin olan gıdaları tüketmesinde büyük fayda olacak. Örneğin tam bir C vitamini deposu olan portakal, çilek, kivi, brokoli gibi daha pek çok sebze ve meyve hamilelik döneminde daha sık tüketilmelidir. Anne adaylarının çoğu hamileliğinde ilaçlara ve iğnelere karşı soğukturlar. Aslında bu çok doğru bir yaklaşımdır fakat doktor nezaretinde hamilelikte mutlaka kullanılması gereken ilaçlar varsa da aksatılmamalıdır. Grip aşısı da bunlardan biridir. Hamilelikte grip aşısı yaptırılması zorunludur demiyoruz, sakın bir yanlış anlaşılma olmasın fakat doktorunuza da danışırsanız grip aşısının hamilelikte bir sakıncası olmadığını siz de öğrenebilirsiniz.
28 haftalık gebelik sırasında artık bebeğin kaşları ve kirpikleri bile oluşmuş oluyor. Çünkü bebek büyümesine hiç ara vermeden devam ediyor. Ve artık gözlerini tamamen kullanabiliyor. Bu haftadan itibaren bebek yağ depolarını dahi oluşturmaya başlıyor ve bebeğin toplam ağırlığının bu haftada itibaren artık yüzde2 ile 3’ü yağ dokusu depolarını oluşturuyor. Bu yağ deposunun rengi kahverengi olduğu için, kahverengi yağ deposu olarak adlandırılan bu yapı sayesinde bebek doğduktan sonra vücut ısısını ayarlamayı sağlıyor. Bu haftadan itibaren bebeğin akciğerleri solunum yapabilme özelliğini kazanmaya başlıyor. Bebeğinizde solunum problemleri olmaması için bebekte surfaktan adlı maddenin yeteri kadar bulunması gerekiyor aksi taktirde bebek rahat bir şekilde solunum yapamayacaktır. Bu gebelik haftasında neredeyse bebeklerin yarısı ters durur. Bu nedenle son muayenenizde doktorunuz bebeğinizin ters olduğunu söylerse şaşırıp, paniğe kapılmayın. Bu bebeğin hareket edecek yerinin bol olmasından kaynaklanıyor. Bebek hareket imkanı bulduğu için bazen ters durmayı tercih edebiliyor. Bu haftadan itibaren bebeğinizle daha sık konuşabilirsiniz. Artık bebeğiniz sizi ve babasını çok kolay ayırt edebiliyor. Bunu bebeğinizin onunla konuştuğunuzda size verdiği tepkilerden kolaylıkla anlayabilirsiniz. Bebeğiniz artık 36 cm ve kilosu da yaklaşık olarak 750 gram ile 1050 gram arasında.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Kadın sitemap, Dekorasyon sitemap, Yemek Tarifleri sitemap Yandex.Metrica