enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

2.Hafta Hamilelik

2.Hafta Hamilelik

Regl evresinin başlangıcından itibaren 7 ila 14. gün arasındaki zamanda döllenme yani embriyo meydana gelmemiştir. Muhtemel gebelik için gerekli olan yumurta hücresinin büyümesi bu evrede devam etmektedir. Bu hafta sonunda gelişen yumurta hücresi ovulasyon adı verilen yumurtlama olayı ile oluştuğu yandaki tüpe aktarılır.
Gebelik oluşması için önemli olan durumlardan biride uygun zamanda çiftlerin birlikte olmasıdır. Burada uygun zamandan kasıt, yumurtlama döneminde sperm hücresi ile yumurta hücresinin karşılaşma ihtimalinin en yüksek olduğu günler olarak ifade edilir.
2.Hafta Hamilelik
Hamile kalmak için en uygun tarihler hangileridir?
Yumurtlama gününü doğru hesaplarsanız gebelik için en uygun olduğunuz günleri bulabilirsiniz. Bunun için şu yöntemi uygulayabilirsiniz. Kaç günde bir adet oluyorsanız bu gün sayısından 14 çıkarın ve böylece yumurtlama gününü yaklaşık olarak hesaplayabilirsiniz. Örnek vermek gerekirse, 28 gün arayla adet görüyorsanız 28-14=14 gün elde edersiniz ve bu adetin 14. günü olarak ortaya çıkar. Gebeliğin en yüksek olduğu vakitler yumurtlama tarihinden 2 gün önce 2 gün sonra olan 4 günlük evredir. Özetle 28 günde bir adet gören bir anne adayı için 12 ila 16. günler arasındaki günler gebelik için en uygun, hamile kalma ihtimalinin en yüksek olduğu günlerdir. Fakat en sağlıklı çiftlerin bile bir ay içinde en uygun günlerde birlikte olmalarına rağmen gebelik ihtimalinin yüzde 20 lerde olduğu bilindiği için, ilk denemelerde hemen hamile kalınmazsa da hemen umutsuzluğa kapılmamak gerekir.
Gebeliğin 2.haftasında zaten siz gebe olduğunuzun farkında bile olmayacaksınız. Bedeninizde gebeliğe hazırlık dönemi başladı ancak henüz bunun farkında olmuyorsunuz. Gebelik haftaları 4. haftadan itibaren sayılmaya başlanmasının sebebi de budur zaten. Gebeliğin son görülen adetin ilk gününden itibaren sayılması ilkesi sebebiyle gebeliğin 1 haftası, 2 haftası, 3 haftasında hamilelikten çok hamileliğe hazırlık evresinden söz edilir.
Gebeliğin daha doğrusu gebeliğe hazırlık sürecinin önemli bir parçası olan folik asit alımına bu ikinci haftada devam etmeniz gerekiyor. Genel olarak 400 mikrogram folik asit gebeliğe hazırlık aşamasında ve birinci haftasından itibaren alınması faydalıdır. Ancak folik asitin miktarının ne kadar olacağını kadın doğum uzmanınızın size yapılan tahliller sonucunda belirtecektir. Bu arada vitamin ve mineral değeri yüksek besinlerle beslenmeye devam etmelisiniz.
Sperm kalitesini ve yumurta hücresinin yaşam kalitesini düşüren ve sağlıklı döllenmeyi engelleyen sigara, alkol gibi kötü alışkanlardan uzak durmanız gerekiyor. Hatta mümkünse gebe kalmaya karar verdiğiniz tarihten 3 ay önce sigara ve alkol alımını yok ederseniz istenilen sonuca daha kolay ve daha sağlıklı ulaşırsınız.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Kadın sitemap, Dekorasyon sitemap, Yemek Tarifleri sitemap Yandex.Metrica